9 Mayıs 2016 Pazartesi

Gökçeada Gezimden Notlar

Gökçeada Gezisi

Merhaba Arkadaşlar,

Hafta sonu Çanakkale'den uzaklaşıp ama yakın sakin bir yerlere gitmeliyim dedim ve kendimi Gökçeada'da buldum. Yeşilin bu kadar bol bulunduğu bir ada görmedim. Doğma büyüme İstanbul'luyum ve ada denilince araba girilmez işte faytonla gezilcek olarak düşünüyordum.

Sonra gidince öğrendik ki Türkiye'nin en büyük adası olma hakkını verebiliyor. Hafta sonumu sadece geçirebildim ve şunu diyebilirim ki kafam da ki soru işaretlerinden arınmak kendi iç sesimi duyabilmek için sakinliğe ihtiyacım vardı ve burası cümlede ki tüm öğeleri sonuna kadar destekliyor :)

İlk gittiğim de kaldığım yere giderken durak da kuzular gördüm ve tepkim gülmek oldu. Bozcaada gibi demişlerdi ancak Bozcaada kadar hareketli değil. Çanakkale üniversitesinin bir kampüsü de burada olduğu için yaşam aktif.
Gökçeada
Gökçeada Gezisi
Neyse gelelim gezdiğim yerlere Öncelikle kahvaltı tercihim orda yaşayan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Kaleköy'deki Mustafa'nın Kayfesi oldu :) evet mekanın ismi bu ve mekanın balkon kısmında ki ahşap koltuk ve masalar dikkatinizi çekiyor. Kahvaltıda karpuz reçeline kadar getiriliyor ve içerden fırından yeni çıkmış tarçınlı ceviz kokusunu alabiliyorsunuz :)

Eee kahvaltıları yaptık napalım dedik ve Yıldız Koyu'nun yolunu tutttuk :) Denizin dibi bu kadar güzel olabilir. Gittiğimde denizden çıkan insanları güneşlenenleri gördüm, dostum Merve git ve kendine soğuk bir şeyler ısmarla deli olam dedim.

Poseidon restorantın yolunu tuttuk. Mekanın hemen yanında kale bulunuyor. Cenevizlilerden kalmış kalenin hemen yanın eşsiz manzaranın tadını çıkarıyorsunuz.

Huzuru ben bu Adada buldum gidenlerden düşünce ve tavsiyelerini almak isterim :)

13 yorum:

  1. Hiç gitmedim ama resimlerinden gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer Gökçeada <3 İnşALLAH bu yıl gider gezerim her yerini :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çanakkale merkez de yaşıyorum çanakkale^ye yolun düşerse sana eşlik ederim :) <3 İnşAllah yakın zaman da Abideyi şehitliği de gezme fırsatın olr :)

      Sil
  2. Herkesin düşüncesi ne kadar farklı.. Yıllar önce Gökçeada'ya gitmeyi düşünürken ve internette gezinirken bir gezi yazısına denk gelmiştim. Yazan kişi eşiyle gittiğini, araçları ile gitmediği için bin pişman olduğunu, sakinlik ararken kendilerini adeta çölde bulduklarını yazmıştı. Okuduklarımdan etkilenip Bozcaada'ya gitmiştim.Tabi ki pek memnun kalmıştım. Ama aklım da Gökçeada'da kalmıştı. Bu güzel resimleri görünce tekrar gündemime oturdu Gökçeada. Bir kez daha nasıl bakarsan öyle görürsün lafının doğruluğunu teyit etmiş oldum yazınızda. Yalnız bir sorum olacak araçla gidilmediği takdirde sıkıntı yaşanır mı? Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben minibüsle ulaşımı sağladım. ve yeri geldi taksiyi de kullandım. Ada olmasına rağmen taksi pahalı geldi. Hele bilmediğinizi belli etmeyin derim . Arabayla geçmenizi tavsiye ederim hatta çadır kamp severim diyorsanız Yıldız Koyunun hemen yanında kamp alanı var ve aklımda bir dahakine oraya gittiğinde kalmak olucak :) Bozadadan bende memnun kaldım ama kısa zamanda çok para harcattırıyor

      Sil
  3. Ben de şu adalara henüz gidemedim. Ama en çok Bozcaadayı merak ediyorum. Gökçeadada yeşillik az diye biliyordum ama yanlış öğrenmişim demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozcaadaya da gittim yakın zaman da da gidicem :) ulaşım gidiş dönüş 30 Tl olunca hafta sonuna planlıyorum oraya gidince de sizin için özel fotoları paylaşıp yazımı paylaşacağım :) hatta sizin yerinize de dibek türk kahvesi içeceğim <3

      Sil
  4. gökçeada ve bozcaada hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz bloğumu ziyaret edebilirsiniz.
    http://meteormete.blogspot.com.tr/2013/06/gokceada-gezi-rehberi.html
    sanırım adanın tum guzellıklerını yasamak ıcın fırsatınız olmamıs eger inşallah birdaha gıtmek fırsatını yakalarsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın bir zaman da tekrar gitmeyi planlıyorum :) Paylaşımınız için teşekkür ederim inceleme fırsatı buldum mutlaka değerlendirmeye alacağım :))

      Sil
  5. Ben de 19 mayıs tatilinde oradaydım.Doğallık ,sakinlik,huzur her şey var :)sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ben de 19 mayıs tatilinde oradaydım.Doğallık ,sakinlik,huzur her şey var :)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle her şeyden bol bol koymuşlar :) gözlerim manzaraya doydu valla

      Sil
  7. Panaroma çektiğin fotoğraflar çok başarlı, cidden çok iyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmen beni çok mutlu etti. Senin fotoğraf çekimlerinin yanında bence hiç :)

      Sil