29 Şubat 2016 Pazartesi

Şehirler Arası Yolculuk Sorunsalı

Merhaba Arkadaşlar sizlere şehirlerarası yolculuk yapanların otobüste kesinlikle ama kesinlikle karşılaşacakları yolcu tipleri hakkında görüşlerimi paylaşacağım. Yazılanlar tamamen gerçek olup hiç bir hayal unsuru bulunmaktadır. Lütfen kemerlerinizi takıp (ya da bağlayıp o nasıl oluyorsaa) hafifçe arkaya yaslanıp yolculuğun keyfini çıkarabilirsiniz.

Şehirler Arası Yolculuk Yapanların Bildiği Durumlar
şehirler arası yolculukta azap verenler
Yaklaşık 4 senedir düzenli olarak Çanakkale- İstanbul arası yolculuk yapmaktayım. Artık ben bu işte ustayım. Neden diyecek olursanız sizler için her otobüste bakın her otobüste istinasız olarak karşılaşabileceğiniz tamami ile gerçek kişiler hakkında bilgi paylaşacağım. Tabi ki paylaşımı yaparken ön safhalardan başlamak istiyorum. Söz locaya ait olsun :)

Hiç bir zaman uykusunu alamamış şoför ve çaylak muavin

Bunların uyumu Caner- Sinem uyumunun yanında az kalır. Allam o şoförün uykusunu alamadığı için sinirli halleri. Muavinin şapşilik bi yandan yolcu listesini alması bi yandan kahve için sıcak su getirmeleri. Genellikle yolculuğun tam ortasına doğru bizim muavin nedense şoföre özel hayatını anlatır, bakın valla kulak kabartın sizde duycaksınız :)

Torun veya evlat sevmeye giden ton ton mu tatlı mı tatlı yaşlı çiftimiz

En son yolculuğumda tam arkamdalardı. Yolculuğun ilk 5 dakikası geçmeden börekle başlayıp 10. dakika ya gelmeden meyveyle sonlanıp tam olarak 11. dakika da uyuyan sevimli çiftimiz. Ama horlamaları felaket. Birde çiftlerden biri uyanıp ola ki tv izlemek isterse vay halimize çünkü biliyorsunuz ki hepsi dokunmatık ekran tv'lerin ve amcalarımız teyzelerimiz tuş arıyor. Diğer bir durum mola yerine girmesinin saniyesinde de uyanıyorlar :)

Yüksek sesle müzik dinleyen gençler :) 

Ya tamam müzik güzeldir. Ama kulaklık kişisel bir araçtır dimi arkadaşım. Kulaklıkta amaç ne dışarıyı rahatsız etmeden müzik dinlemek ya iki sıra arkadan ben senin avicii - hey brother dinlediğini duyuyorum. Kendi keyfimi geçtim 'yüksek sesle uzun süre müzik dinlemek sağlımızı olumsuz etkiler ' :) kamu spotu gibi oldu ama güzel oldu kalsın bu burda belki ileride değerlenir ahahah :)

Ve ve bilin bakalım sıra kimde ahahha aşkısı ile telefon görüşmesi yapan tiz sesli bayan arkadaşımız :)

Aşkıtellası ile 'yaaa aşkoooıııımmmmm 'diye imam gibi anons ede ede konuşan sevimli arkadaşımız. İlişki kurmuşsun Allah mesut etsin düğününe de çağır iki oynarık da niye ama niye otobüse bineceğin saat belli varacağın yer belli gideceğin saat belli. Ama nasıl ayarlıyorsun bilmiyorum, otobüs saatine şu uzun görüşmeyi nasıl getirdiğini mail olarak at valla paylaşcam billa paylaşcam aha yazıyorum burayada :)

Son olarak koltuk kıran demek istiyorum ki burada son koltuk kırıcılardan bahsettiğimin altını çizmek isterim.

Efsanedir onlar. Halk kahramanlarıdır. Vesayre vesayre. O koltuğun yatma sınırını aşanları gördüm ben ya koltuk aman benden bu kadar yat be yat der gibiydi. Muhakkak bir otobüste bu koltuklar yüzünden küçük bir tartışma yaşanır. Arkadaşım bak sen o parayla koltuğu kiralıyorsun. Seninle aynı parayı verdik. Belli bir saat yolculuk yapıcaz ama dizimden ne istiyorsun. Boyum uzun belki benim. Yazarken anılarım geldi sinirlendim.. Tamam sakinim :)

Dilerim ki en güzel yolculuklar hayatınızın güzel günlerine doğru olur :) Yazıyı okuduktan sonra dilediğiniz her şeyi benimle paylaşabilirsiniz, yorumlarınızı aşağıya bırakmayı unutmayın ;)

2 yorum:

  1. Çok tatlı olmuş birde nereye gideceğini 10 kere soranlar var koltuğa oturup muavin bey şurdan geçiyormu :) yada yüksek sesle burada inebilirmiyiz ki dediği yer en işlek yol dönemeçleri veya trafik akışının en fazla olduğu yerler gibi gibi çok güldüm yazınıza :) Sizde hep gülün inşallah Sevgilerimle ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul- Çanakkale arası benim çıkarımlarm bunlar Mersin e filan gitsem neler gelir kim bilir başıma :)

      Sil